Gå till innehåll

Inför vintern

Hej!

Styrelsen hoppas att ni alla mår bra i dessa märkliga tider! Vi tänkte uppdatera er på lite som händer i området. Som ni kanske märkt så har det varit ett lugnare tempo än i våras (framförallt kring bygget på Småris) vilket har varit väldigt skönt. Trafostationen är byggd men vattenfall verkar inte ha kopplat in strömmen ännu då den tillfälliga bygg-elen står kvar. Vi har inte fått någon uppdatering kring detta och när det skall ske.

Reflexer / Hastighet
Styrelsen har fått mail om att det är få personer på vägarna som använder reflexer/ tillräckligt med reflexer. Det börjar att skymma redan kl 15.00 på dagarna när många barn kommer med bussen! En återkommande problematik och vi vädjar om att Du ser till att Ni syns och att bilisterna tar sitt ansvar och håller 30km eller en lägre hastighet i området.

Parkerade bilar längst vägarna
Återkommande så påminner vi igen om att det inte är okej att förvara/ parkera sina bilar utanför sin tomt på samfällighetens vägar. Vägen skall vara fri från hinder inför sandning/ plogning samt för vår allas trivsel/ säkerhet.

Entreprenör för vinterunderhåll
Vi har överlåtit avtalet från Mileba gruppen till vår nya entreprenör Mark och miljöteknik. Underhållet kommer att ske som tidigare och vi kommer ha en traktor parkerad i vårt område precis som tidigare år. Styrelsen förhandlar i detta nu med entreprenören om att sköta även sommarunderhållet för att få en totalentreprenad för både vinter och sommarunderhåll.

Rishögen
Rishögen är avstängd för bilar men det är OK att fortsatt lägga ris där om man förhåller sig till det som står på tavlan. Flisning skulle ha skett under oktober men har ej utförts då värmeverken ej börjat ta emot material ännu p.g.a. det varma vädret.

Ska ni flytta eller har du precis flyttat in?
Glöm inte att maila oss de nya korrekta uppgifterna så att årsavgiften för fastigheten skickas till rätt person. Du hittar som nyinflyttad mer info HÄR

Tack till er som hjälpt till att köra skräp till återvinningen, det har på eget initiativ städats på stigen till bussen samt skräpet som blev kvar efter städdagen på ”den nya vägen” är borta. Fantastiskt!

Frågor till styrelsen?
Årets sista styrelsemöte kommer äga rum i början av december.

2 reaktioner på ”Inför vintern

 1. Jane Österlind

  Hej
  Jättebra info om reflexer. Jag är verkligen livrädd varje dag jag kör för att jag ska köra på någon för att personen inte syns. Samtidigt stor eloge till alla er som bär reflexer och syns bra. Nu när det lackar mot jul så passar jag på att framföra en liten önskan till er som använder pannlampa. Snälla, rikta den lite nedåt så att den inte lyser rätt in i ansiktet och bländar den som kör, då kan snabbt samma farliga situation uppstå som att möta någon på vägen som är utan reflexer.

  Svara
 2. Sandra Göthberg Meiton

  Det stämmer att vi i brfen fortsatt har bygg-el och vi har inte heller någon information om när vi kommer få den fasta elen inkopplad. Vi har ringt till vattenfall flertalet gånger och de kan inte ge något svar på när allt kommer bli klart.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *