Gå till innehåll

Inför hösten

Hej på er! Vi hoppas att ni haft en härlig sommar med mycket sol och bad. Styrelsen har haft lite semester också vilket har varit välbehövligt efter föregående år. Mailen och de akuta ärenden har avhandlats under sommaren, är det dock någon som ej fått svar på sitt mail så ber vi er höra av er igen.

Några punkter som dykt upp inför hösten

Tömning av avfallskärl – V.34 är sista veckan där tömning sker varje vecka, sedan återgår det till varannan vecka jämna torsdagar. DVS tömning om två veckor from idag torsdag.

Rishögen – Det är viktigt att man följer anvisningarna på skylten så att högen inte blir för lång, dvs fylls på mer mot fotbollsplanen. Flisbilen kommer inte åt högen då marken blir för sank längre in.

Diken – Styrelsen har under sommaren fått in ärenden som gäller igenfyllning av diken utanför sin fastighet. Glöm inte bort att detta måste göras korrekt och att man måste meddela styrelsen om tillvägagångssätt samt inkomma med grannyttranden. Eventuella problem som gör att avrinningen ej fungerar vid igenläggningen av diken är fastighetsägaren ansvarig för.

Hastigheten – Det är många som fortfarande inte respekterar hastigheten i området, 30 km gäller i hela området och vi vill vädja om att vi fortsätter att hjälpas åt här. Det finns sträckor/ kurvor som är skymda, där både promenerar och cyklar barn i ganska låg ålder som man garanterat inte vill ha på sitt samvete att man kört på och i värsta fall ihjäl.

Återvinningscentralen – Under sommaren har det varit lugnare än tidigare, detta beror mycket på att styrelsen har haft tät kontakt och felanmält till FTI så fort någon av oss passerat och sett att det krävts tömning/ städning. Vi har fått en mer frekvent tömning och städning vilket såklart resulterar i att det ser trevligare ut. Ni får gärna hjälpa oss och fortsätta anmäla när behållarna är fulla eller när någon missuppfattat vad som får placeras där.

Trafostationen vid Småris – Då den tidigare ordförande valde att lämna i maj så har vi behövt vänta på nya dokument från lantmäteriet för att skriva på vattenfalls avtal. Detta i semestertider har tagit sin lilla tid och bygget av trafon har ännu inte påbörjats. Gissningsvis så kommer alla dokument vara påskrivna och klara så att vattenfall påbörjar sitt arbete under september – oktober.

Badet / Tackelvägen – Under sommaren så har det varit ett högt tryck nere vid badet. Norra kopparmora som är markägare har placerat ut stenar för att förhindra parkering som kan hindra räddningstjänsten att komma förbi om olyckan skulle vara framme. Det har även tagit beslut om att sätta upp nya tilläggsskyltar om vart man får parkera som boende i norra/ södra samt satt upp skyltar om parkeringsförbud på Tackelvägen. Frågor gällande parkeringsböter som utfärdats av markägaren samt skyltar som satts upp hänvisar vi till Norra Kopparmora då det är deras mark. Badet drivs och sköts av både norra och södra samfällighetsförening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *