Gå till innehåll

Sommarunderhåll

Vilket underbart väder sommaren bjuder på! Lite info från oss i styrelsen innan vi också går på semester och inte kommer besvara Mail eller vara aktiva på hemsidan i samma utsträckning som vanligt.

Rishögen
Det finns nu en skylt uppsatt som tydligt beskriver vad man får lägga på högen för att det framöver skall fungera att hålla efter. Vi håller tummarna för att alla är läskunniga och att man vid tveksamheter tar kontakt med styrelsen!

Bollplanen / Boulbanan
Bollplanen klipps var tredje vecka under sommaren. En medlem i styrelsen har även med egna medel placerat dit en bänk och kastat de tyvärr trasiga utemöblerna som placerades där under förra sommaren av en boende. Vi hoppas att så många som möjligt njuter av grönområdena men vill också påminna att alla med måste hjälpas åt och ta med er skräp tillbaka hem så att det inte blir kvar i naturen.

Dikesklippning
Detta är planerat och kommer att utföras senast vecka 27.

Vägarna
När värmen kommer så smälter vägarna vilket inte är trevligt för varken bilar, djur eller oss människor. Tyvärr är det så på alla vägar som är belagda med oljegrus och det finns inte så mycket att göra. Vi har tagit kontakt med Peab för att få förslag på vilket material (grus) man kan sprida ut för att minska halkan på framförallt södrakopparmorav som är hårdast belastad fram till gamla busshållsplatsen.

Promenadstigarna
Om det finns någon som har tid över och skulle kunna tänka sig att med en trimmer öppna upp gångstigarna exempelvis (jollevägen/kajakvägen, södrakopparmoravägen/ Kanotvägen, kajutvägen/splittsvägen etc.) En ökad aktivitet nu när fler är hemma och man ser att det börjar växa igen på sina håll. Samfälligheten har en trimmer som man kan låna för att utföra detta!

Gemensamma badet med Norra
I Norra Kopparmora längst ner på tackelvägen så har vi badplatsen som är till för södra och norras medlemmar. Glöm inte att ta med er skräp och att det är vårt ansvar att tillsammans hålla efter vid badplatsen och bryggorna!

Hastigheten i området
Vi påminner igen om att det är max 30km/h som gäller i området. Det är vårt gemensamma ansvar att påminna gäster (och oss själva!!) om att det rör sig både bilar, barn, vuxna, djur, mopeder mm på vägarna. Hastigheten har ökat vilket är tråkigt då det är fler än någonsin som samsas om att vistas på våra vägar.

Trevlig sommar önskar vi i styrelsen!

1 reaktion på ”Sommarunderhåll

  1. Janne Söder

    Vill rekommendera att sprida 2-4 på de blödande delarna av vägen. Dvs krossad Sten fraktion 2-4mm utan ”0”.
    Det kan bli lite grusigt för cyklister ett tag, men å andra sidan vill man helst varken cykla eller gå som det är nu

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *