Gå till innehåll

Hastighet och sommarunderhåll

Sommaren och värmen är äntligen här! Naturen blommar och gräset växer så att det knakar. Vår entreprenör har under förra veckan klippt bollplanen och kommer klippa diken och ängar innan midsommar.

Viktigt att tänka på är hastigheten i området, vi måste hjälpas åt och förstå allvaret i att det rör sig extremt mycket barn på vägarna, nytt för i år är raksträckan vid dagis och Brf:en där det är väldigt små barn som cyklar utan vuxna rakt ut från dagis och in på Smårisvägen. Ingen vill ha på sitt samvete att ha kört över en människa! Påminn dina gäster att vi har en fartbegränsning på 30km/h i området där DU bor. Påminn din granne och be han/henne att dra ner farten då hastigheten tyvärr har ökat igen, vi måste hjälpas åt.  

Trädplockaren var i området under förra veckan för att ta upp alla högar efter städdagen. Rishögen har inte öppnat ännu och detta beror på att skylten styrelsen tänkt sätta upp ej har anlänt ännu.

Sist men inte minst så vill styrelsen välkomna alla nyinflyttade i området samt påminna att ni mailar in era kontaktuppgifter till styrelsen@sodrakopparmora.com

5 reaktioner på ”Hastighet och sommarunderhåll

 1. Mirjam Pätsi-Ullberg

  Hej! Åter i gen påminner jag om styrelsen att se till frakta bort två båtar som är parkerade på vändplan allmän mark Klysvägen.( Fjärde påminnelsen!)
  Mvh
  Mirjam Pätsi-Ullberg

  Svara
  1. Nathalie

   Hej Mirjam,

   Styrelsen har vid varje tillfälle åsikter framkommit, försökt avyttra dessa båtar i dialog med ägaren, utan resultat då samfälligheten ej bör stå för bortforslings kostnad av dessa båtar.
   Vi har ingen mandat eller möjlighet att på egen hand flytta dessa två båtar men har meddelat bla båtägaren på klysvägen att man ej har rätt att använda samfällighetens mark till båtar, bilar eller släp. Förslagsvis tar du kontakt med din granne och meddelar att det finns möjlighet att få hjälp att skrota båtarna http://batskroten.se/anmalan/

   Hälsningar
   Nathalie Sekreterare

   Svara
   1. Mirjam Päåtsi-Ullberg

    Hej i gen! Eftersom de går en hel del vuxna, barn, hästar, hundar så vill man att de inte ske någon olycka då ställningar till båtar är fallfärdiga. Ni har ju "större" tungt och mandat att prata med ägaren än jag som granne.
    Jag försöker påverka för döva öron.

    Mvh Mirjam Pätsi-Ullberg

    Svara
    1. Nathalie

     Hej igen,

     Vi kommer gå ut med en generell information till de fastighetsägarna som nyttjar vår gemensamma mark till privata fordon mm.
     Infon kommer gå ut under sommaren med uppmaning att flytta båtar, bilar och släp!

     Hälsningar
     Nathalie
     Sekreterare

     Svara
 2. Mirjam Päåtsi-Ullberg

  Vi på Klysvägen 4 underhåller våra diken själva så här behövs inget klippning alls. Nu blommar de fint med prästkragar och iris så låt oss ha de fint under helgen!
  Trevlig midsommar!

  Mvh Mirjam Pätsi-Ullber & Bo Ullberg

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *