Gå till innehåll

Parkering i kurvor

Styrelsen har fått ett antal mail gällande att man återkommande parkerar fordon utanför sin fastighet på samfällighetens väg i en skymd kurva. Vi i styrelsen har inte tid eller möjlighet att agera parkeringsvakter, men däremot så är det förbjudet att parkera i en skymd kurva samt att försvåra framkomligheten för grannarna/ räddningsfordon som också nyttjar vägarna. 

Vi har varit i kontakt med den berörda fastighetsägaren och uppmanat till att omgående flytta bilarna. Mer än så kan vi från styrelsen inte göra utan det är kommunen eller polisen man vänder sig till för att flytta dessa fordon som står felaktigt parkerade. 

I området finns det ett antal infartsparkeringar där man får stå 24h, använd dessa! För vissa boende ligger parkeringarna inte runt hörnet från sin tomt men det betyder inte att man får hindra vägen eller parkera så att fara uppstår utanför sin fastighet.

I trafikförordningen 3 kap. 53 § som du hittar HÄR framgår att ett fordon inte får stannas eller parkeras i närheten av en kurva där sikten är skymd. Regeln gäller i hela landet oavsett vilken kommun du befinner dig i.

Är sikten skymd i en 90° kurva innebär det att det inte är tillåtet att parkera där.

Klicka HÄR för att få upp blanketten där man bifogar synpunkterna till kommunen.

  • Fastighetsägarna som berördes har kontaktat styrelsen idag fredag och meddelar att bilarna är borta imorgon lördag för kännedom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *