Gå till innehåll

7 juli 2023, angående bevattningsförbud och eldningsförbud

Bevattningsförbud i Värmdö kommun hävs fr o m 7 juli 2023, men Värmdö kommun uppmanar ändå till försiktig användning av dricksvatten; "Trots att bevattningsförbudet nu hävs vill Daniel Persson (tf. avdelningschef VA-avfallsavdelningen) ändå be invånare och sommargäster att vara försiktiga med användningen av dricksvattnet under sommaren.".

Eldningsförbudet hävs fr o m kl 1200 7 juli 2023, men avrådan kvarstår; "Ibland när det är torrt ute avråder vi från eldning. Avrådan innebär inte att det är eldningsförbud, men att man bör vara extra försiktig eller helst låta bli att elda utanför fasta grillplatser. All eldning sker på eget ansvar.". För närvarande har Länsstyrelsen inte fattat beslut om generellt eldningsförbud i Stockholms län. Lokala avvikelser kan dock förekomma. Beslut om lokala eldningsförbud hittar du på kommunens webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *