Gå till innehåll

Midsommar 2023

"Midsommar är Sveriges stora sommarfest. Värmen har kommit och nätterna är långa och ljusa. Midsommarstången kläs och reses, vi binder kransar och äter jordgubbar. Det är en traditionstyngd högtid, då vi gärna vill värna om urgamla seder. Men traditioner är luriga; de förändras ständigt och är inte alltid vad de vid första anblicken synes vara. Det är ofta svårt att säga var och när de uppkommit, varför de förändras eller ibland försvinner helt. Midsommar är en sammansmältning av gamla och nya traditioner; en lång historia vars början är höljd i dunkel." (Källhänvisning; https://popularhistoria.se/vardagsliv/traditioner/den-svenska-midsommartraditionen)

Våra vänner på andra sidan Saltarövägen, Norra Kopparmoras samfällighetsförening, välkomnar även vår samfällighetsförening till traditionellt midsommarfirande på midsommarafton. Eldsjälen Edvin har meddelat att startskottet går kl 15.00, då stången ska resas. Ca en halvtimme därefter börjar trubaduren sjunga och spela för dans. Vid kl 16.00 är det hela havet stormar runt midsommarstången som avslutas med skattjakt för alla barn. Edvin lägger ner mycket tid och möda och våra båda styrelser (norra och södra) har uppmanat Edvin att anslå en liten skylt för att de som deltar/önskar frivilligt ska kunna swisha en liten slant som tack och stöd för utgifter.

Styrelsen för Södra Kopparmora samfällighetsförening önskar härmed alla medlemmar en riktig glad och härlig midsommar 2023! Styrelsen fortsätter med planläggning och genomförande för allt som ligger i stämmobeslut och underhållsplan.

Föreningens höststäddag är planerad att genomföras lördagen den 30 september. Styrelsen kommer annonsera detta ytterligare på hemsidan. Styrelsen kommer också återkomma med kallelse till extrastämma inom kort. Värmdö kommun vill snarast ha besked om föreningen avser godkänna ett anläggningsarrendeavtal för återvinningsstationen som FTI idag driftar. Värmdö kommun övertar driften per 1 januari 2024. Denna fråga måste föreningens högsta beslutande organ, stämman, besluta. Mer information kommer.

Än en gång - en riktigt glad midsommar till alla i föreningen! Somriga hälsningar, styrelsen för Södra Kopparmoras samfällighetsförening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *