Gå till innehåll

Dikesklippning

Dikesklippning kommer utföras idag, lördag 17 juni, start runt lunchtid. Titta gärna till sopkärl eller något annat kan som vara i vägen och flytta undan det, så klippmaskinen får fritt område. Styrelsen är också mycket tacksam om medlemmarna klipper häckar/buskar, särskilt i korsningar, så att vår maskinist kommer fram och har fri sikt.

Ängarna kommer klippas lite senare i sommar och inte före midsommar. Just nu börjar gräs och blommor på ängarna blomma och det är bra för pollinerare som bin och humlor, det är gott om rådjurskid som kan ligga gömda i gräset etc. Styrelsen har också fått in förslag att erbjuda gräset från ängarna till djurhållare, med tanke på foderbrist och torkan. Länsstyrelser har gått ut med samma uppmaning till alla som har en markyta med gräs/hö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *