Gå till innehåll

Stölder ur brevlådor och inbrott

Som en del kanske redan har upptäckt, antingen att egen brevlåda har blivit tömd eller via olika meddelanden i sociala media, har vår samfällighet drabbats av stölder ur brevlådor för någon dag/natt sedan. En del fastigheter har också haft inbrott, och en del har rapporterat om fotspår i snön runt hus och uthus. Sedan julhelgen har det rapporterats om liknande händelser från Hemmesta. Vidare har inlägg gjorts att samma sker på Ingarö, Norra Kopparmora och Saltarö. Sammantaget verkar denna del av Värmdö vara drabbad just nu, ur tjuvarnas perspektiv kanske ett lägligt tillfälle då många är bortresta över storhelger.

Händelsen i sig rapporterades till polisens tipstelefon 114 14 igår. Flera av de som direkt har blivit drabbade av stulen post/försändelser och/eller inbrott har gjort formell polisanmälan, vilket är mycket bra. Polisen tar tacksamt emot ytterligare tips och anmälan på 114 14, om det finns signalement eller annat av vikt. Det har också visat sig att öppnad/uppriven post har dumpats här och där i naturen i vårt område. Om Du är ute och går i området och anar en skräphög i snåren, kolla gärna snabbt om det kanske är post till någon som kastats.

Som vanligt är det toppen att vi hjälps åt att vara vaksamma och hålla ögonen öppna. Om Du vet nån granne som kanske inte använder internet eller sociala medier så flitigt - eller alls – prata med varandra.

1 reaktion på ”Stölder ur brevlådor och inbrott

  1. Bo Hammarberg

    Kvällen 21 eller 22 dec vid 1830-tiden kom jag ikapp fyra ungdomar av olika kön som gick på fel sida nerför backen vid förskolans personal-P. Inga reflexer syntes, alla var mörkklädda. Ålder varierande mellan 10-15 år. Jag stannade och bad dom att använda reflexer och att gå på rätt sida av vägen. Dom svarade någonting på ett icke svenskt språk och verkade inte tillhöra området. Händelsen kanske kan sättas i samband med inträffade rapporter i vårt område. Jag hade ingen kännedom om öppnade brevlådor eller skadegörelser vid den tidpunkten.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *