Gå till innehåll

Äntligen går vi mot ljusare tider!

Under hösten och vintern så har det inte varit så mycket aktivitet här på hemsidan. Styrelsen har däremot löpande haft kontakt med vinterentreprenören som i år plogar i både Södra och Norra Kopparmora. Vi har haft flertalet styrelsemöten, möten angående förvaltningen av GA3, kontakt med advokat som hanterar byggloven/ avloppsfrågan på Småris osv. Flertalet boenden har under hösten och vintern engagerat sig och meddelat när det saknats sand i sandlådor eller när någonting gått sönder. Vi i styrelsen uppskattar att ni hjälper till och uppmärksammar oss om händelser så att dessa kan åtgärdas.

Under våren kommer vi fortsätta att försöka ”städa upp” fordon, båtar och bråte som boende trots uppmaningar i många år valt att inte flytta på eller forsla bort. Det är alltså inte okej att nyttja vår gemensamma mark som parkering eller förvaring, det är inte heller okej att stå parkerad längst med gatan eller att köra ner bilarna i diket. Bilar ska stå parkerade på respektive tomter, eller på områdets gästparkeringar där man kan stå i 24h. Vi vill också poängtera att vi i styrelsen också är era grannar, vi tycker inte att det är speciellt roligt att konstant behöva ta emot klagomål som avser att vissa fastighetsägare som tycker sig ha rätten att strunta i våra gemensamma regler och förhållningssätt och som drabbar vår gemensamma trivsel och omgivning.

I början av området så är det någon som på nytt roat sig med att klottra på främst skyltarna vid farthindren, men även på speglar och diverse skyltar. Har ni kännedom om vem som gjort detta så maila styrelsen@sodrakopparmora.com. Det blir en kostnad för föreningen och ser inte speciellt vackert ut.

Återvinningsstationen är ett återkommande moment men vi i styrelsen tycker ändå att det senaste tiden skötts ganska snyggt. Vi har haft en löpande dialog med FTI som är ansvarig för stationen, och som efter vårt samtal förstod allvaret i att det dumpas hushållssopor som drar till sig skadedjur, samt konsekvenserna när behållarna blir överfulla och skräpet blåser runt i närområdet. Vi vill uppmana er att fortsätta anmäla när någon behållare behöver tömmas eller när det ska städas, smått som stort!

1 reaktion på ”Äntligen går vi mot ljusare tider!

  1. Joppe

    Som vanligt bra info ! Har ni mer nyheter om hur det går för advokaten gällande bygglovsprocessen och avloppen ? Som jag tolkade kommunens besked så skulle de ju avslå bygglovsansökan ?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *