Gå till innehåll

Fortsatt dialog med Vattenfall

Vi har de senaste dagarna haft en intensiv dialog med Vattenfall om deras trafostation. Vi har idag fått ny information igen och nu är det följande som ska gälla: Vattenfall vill bygga två stycken trafostationer. En vill de placera i närheten av Klysvägen och en på Smårisvägen. Vi kommer sammanställa deras förslag de närmaste dagarna och sedan presentera de olika förslagen i god tid innan årsmötet så att vi tillsammans kan fatta beslut om dessa förslag.

2 reaktioner på ”Fortsatt dialog med Vattenfall

 1. Anne-Li Jonsson

  En nätstation skulle modernisera elnätet i vårt område och säkra en ökad elförbrukning, t ex en stor ökning av elbilar. Vi skulle slippa stolpstationer likt den vid Klysvägen. Jag anser att vi ska lita på Vattenfall som är experter på detta område och jag antar att det finns en anledning till att de valt den platsen.
  Det som händer nu är att arbetet med nätstationen förhindras och försenas.

  Svara
  1. Nathalie

   Hej Anne-Li, Vi delar din tanke om vinsten av att bygga en ny nätstation, vad gäller placeringen så har Vattenfall presenterat tre förslag i närheten av Klysvägen som fungerar bra för dem. Då det inkommit åsikter om dessa förslag väljer vi att göra det möjligt för alla boende att vara beslutande i placeringen, med ett kommande årsmöte passar ju det bra att fatta beslut då. Vattenfall har inte haft synpunkter på tidpunkt.

   Hälsningar
   Styrelsen

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.