Gå till innehåll

Nu kan snön komma!

Vi har fått en del frågor kring ny upphandling av vinterentreprenaden och om vi fått till något avtal. Glädjande nog kan vi upplysa er alla om att vi gemensamt slipper ploga våra ca 6km långa vägar genom området även i år då vi förhandlat fram ett nytt avtal för ett par veckor sedan.

Vi välkomnar Mileba gruppen AB till vårt område! I avtalet som vi skrivit så har vi fått till att det skall vara plogat innan 06.00 samt att vi plogar hela vägens bredd. Vi har även valt att fortsätta att sanda med den s.k. Huddingeblandningen som har lite salt iblandat, dvs den sanden som vi körde mot slutet av säsongen förra vintern.

Mileba gruppen har en stor maskinpark med olika traktorer med vikplogar vilket säkerställer att det inte blir is och snö kvar på körbanan.

Främst kommer det att rulla en traktor på 6500 kg med ett plogblad som tar 2.60-2,80 i bredd och har en 960L sandagregat. Vid större snöfall finns hjullastare för stöttning om det skulle behövas, det kommer även stå en maskin i vårt område under vintern.

Vi hoppas att vi boende tillsammans ger vår nya entreprenör en chans att lära känna samt göra ett bra jobb i vårt område i år, och kommande år. Synpunkter mailas som vanligt till styrelsen@sodrakopparmora.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.