Gå till innehåll

Kraftledningen vid småris

Styrelsen har fått information löpande sedan igår gällande att man nere vid bygget Småris 2:4-2:9 har monterat upp en byggställning så nära 20kV ledningen så att man kan ta i trådarna som hänger. Detta innebär direkt livsfara! styrelsen har kontaktat byggherren men även lyft oron med Conrad Grut som är bygglovshandläggare. Se svar nedan.

”Vi har också meddelat både kontrollansvarig och byggherren. Kraftledningen borda ha urkopplats och ersatts och innan detta skett säkrats - Conrad Grut”

Frågor vad gäller vilka tider bygget kommer vara aktivt framöver har ställts till byggherrarna, vi har ej fått svar på detta ännu. Bakgrunden till frågan är att vi fått klagomål från boende som störts från det att lastbilar körde in natten till igår från 00.00 samt att det arbetade fram till 21.50 igår kväll när ytterligare en annan granne valde att gå ner och meddela att de fick sluta nu då de ej kunde sova.

1 reaktion på ”Kraftledningen vid småris

  1. Bo Hammarberg

    Säkerhetsavstånd till ledningen vid arbete nära denna är 4 m horisontellt från närmaste spänningsförande ledare och ner till 4 m över mark vid arbete under ledningen. Nätägaren har ledningsrätt men ledningen borde hade blivit markförlagd innan byggnationen påbörjades.

    Minsta tillåtna avstånd till någon byggnadsdel hos tillkommande byggnad är 5 m.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.