Gå till innehåll

Bygget Småris 2:2-2:9

Som ni alla har sett så förbereds det för att bygga parhus/minivillor på ängen mitt emot dagiset i början av området. När styrelsen första gången fick kännedom kring detta så var det genom ägarna av Smårisgård tillika byggherre som skulle uppföra tre stycken parhus. Inför bygget av dessa så blev styrelsen tillfrågad om dessa fastigheter fick tillhöra samfälligheten vilket vi inte såg några hinder till då det gällde tre hus.

Nu är omständigheterna förändrade och ägarna av smårisgård har sålt tomten till en person/företag som ändrat förutsättningarna och planerar att uppföra 18 stycken enheter i form av 6 stycken parhus med 8 Rum och kök. Samt 6 stycken mini villor á 20kvm istället för de ursprungliga parhusen á 6 enheter som vi i god tid innan byggstart fick se ritningar och information om. Detta var innan den berörda marken såldes vidare.

Bygglov finns sedan tidigare och ett utökande är beviljat trotts att det inte gått ut ett nytt grannyttrande. Inte som har kommit styrelsen tillkänna i alla fall.  Vi saknar också information om de nya byggnadsplanerna för de kompletterande byggnaderna och hur många lägenheter de planerar att bygga totalt. När styrelsen under dagen har satt sig in i omständigheterna så tycker vi inte att allting känns korrekt utfört och vi har beslutat att vi vill lyfta frågan med berörda inblandade men först med samtliga boende då vi anser att hela området berörs av de nya byggplanerna. Främst pga. det är så pass många rum i husen samt mängden lägenheter som planeras att uppföras. Det är flera delar som inte känns riktiga och vi önskar att vi tillsammans tittar igenom handlingarna så att det inte är någon som förd bakom ljuset.

Samfälligheten måste ta ställning till om dessa fastighetsägare/ brf ska tillhöra samfälligheten och därmed få tillgång till vägarna (även möjlighet att använda infarten till området) badplats, grönområden mm eller ej!

Vi i styrelsen önskar att få åsikter och synpunkter från SAMTLIGA boende för att kunna ta ställning till hur vi ska ta detta vidare med byggherren, under nästa vecka är tanken att styrelsen ska ha ett möte med byggherren/ tomtägaren för att få mer information om hur berördas tankar går och vad det är som gäller för att samfälligheten/ styrelsen ska kunna ta ställning till vad det är som sker.  Anmärkningsvärt är även att styrelsen ej har blivit kontaktad utan det är styrelsen som uppmärksammat att fastigheterna marknadsförs på ett felaktigt vis. 

Styrelsen har tydligt meddelat att inga diskussioner skall äga rum på områdets facebookgrupp som inte har med styrelsen att göra, men det kommer denna gången ske ett undantag då vi nu uppmanar folk att läsa igenom dokumenten och inkomma med synpunkter/ åsikter eller om man har mer information då vi anser att det är en så pass stor händelse som måste granskas och ventileras av samtliga boende. Ett eventuellt möte för samtliga boende kommer att äga rum för beslutsfattande i frågan. 

Mail skickar ni till styrelsen@sodrakopparmora.com. Forumet Facebook används till att nå ut till så många som möjligt för detta tillfället men kontakten med styrelsen sker som alltid via mailen.

Byggritningar

Smårisvägen - Mäklarens annons och mer info om hur bygget annonseras

7 reaktioner på ”Bygget Småris 2:2-2:9

 1. Robert Sjölin

  Jag tycker man ska stoppa bygget tills alla oklarheter är utredda. Risken är annars att det blir vi mot dom i framtiden.

  Svara
  1. Görel Sundquist

   Vi tycker också bygget ska stoppas tills allt är klarlagt. Man måste ta ställning till vilken påverkan det blir för hela området.Det är inte första gången som Värmdö kommun agerar över Samfällighetens huvud.

   Svara
 2. Roland o inga-lill Lindgren kopparmora 2:383

  Vi tycker också att detta måste klarläggas och ger styrelsen mandat att agera.

  Svara
 3. Roland Lindgren

  Tillägg till kommentar Roland Lindgren När det gäller badet och båtklubben bör kanske även väckas med Norra Kopparmora då det är en gemensam ägande

  Svara
 4. stefan lindgren

  kanske svårt att stoppa . Men frågan var om vi skulle släppa in dom i föreningen . Det tycker jag att vi inte ska göra fören vi vet all underlag mm .

  stefan

  Svara
 5. Marie Davidsson

  Måste bli klarlagt vad som ska byggas och i vilket syfte det byggs med såå stora lgh. Känns inte helt ok. Bra att styrelsen tagit tag i detta.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.