Gå till innehåll

Förtydligande kring Sandning/plogning

Som många av er noterat så har vi bytt entreprenör i området, det är jätteroligt att höra så många som uttryckt sitt gillande och berättat vad bra de tycker att de skött sig hittills. Tyvärr har vi fått en del samtal från boende som hört att det inte ska sandas i vinter, givetvis är det inte på det sättet. Sandning kommer att ske i minst samma utsträckning som tidigare år, däremot så har vi en restriktiv hållning när det gäller sandning, detta enbart för att hålla ner kostnaderna så mycket som möjligt. 

Sandning kommer att ske om halka eller halkrisk föreligger, sandning sker då företrädesvis i kurvor, backar och andra utsatta ställen. Så har vi haft det även tidigare år och med tidigare entreprenör. 
Sandning är kostsamt och samfällighetens budget är begränsad, vill vi öka sandnings frekvens etc så ökar kostnaderna, detta kan givetvis i förlängningen leda till höjda årsavgifter.   

Sen har det inkommit frågor om varför den nye entreprenören använt sig av sk Pick-uper vid plogning, och en del har uttryckt en oro att entreprenören då inte ska kunna snöröja ordentligt. Entreprenören har en mångårig erfarenhet av snöröjning och har en maskinpark som innehåller både pick-uper och traktorer av olika storlekar. Entreprenören använder sig av den maskin som för tillfället passar bäst, med lite snö på backen så går det fortare och smidigare att använda sig av pickuper och vid mer och tyngre snö så använder de sig av större maskiner tex traktorer. 

Självklart behöver entreprenören en tid för att komma in i uppdraget och förstå hur vi vill ha det, det är därför viktigt att vi får input ifrån er boende, både bra och dålig. På så sätt kan vi ha en dialog med entreprenören. Vi hoppas därför att ni ger entreprenören en chans att göra ett bra jobb snarare än att ”leta” efter fel eller anta att de kommer att misslyckas.

Synpunkter, ris som ros önskar vi sker genom ett mail till styrelsen istället för att det skall bli långa trådar på facebook som egentligen inte leder någonstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.