Gå till innehåll

Totalt eldningsförbud

Det råder nu ett totalt eldningsförbud i Stockholms län. Det utökade eldningsförbudet innebär att det också är förbjudet att grilla på egen tomt. Räddningstjänsten uppmanar ALLA att ta ansvar och följa eldningsförbudet.

Läget är mycket allvarligt. Brandrisken når under veckan extrema nivåer. Utöver de allvarliga konsekvenser en brand kan få, så kan du som orsakar en brand hållas ansvarig. Det är brottsligt att bryta mot eldningsförbudet.

 Det är förbjudet att:

  • grilla i egen trädgård
  • använda engångsgrill
  • använda stormkök
  • göra upp eld eller grilla direkt på marken (även med stenring och vid fasta grillplatser)
  • elda och grilla utomhus på campingplatser

Mer info finns på länken nedan där även texten ovan är ifrån. http://www.varmdo.se/byggaboochmiljo/brandskyddochsotning/forebyggandebrandskydd/eldningsforbudihelastockholmslan.4.4d5f7c9114f4ad1fa111168e.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *